Faszerowany kalafior

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często gotuję potrawy mięsno-warzywne, bosą sycące i zdrowe.Staram się również, aby oryginalnie wyglądały

Składniki:

  • ● kalafior
    ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● 10 dag żółtego sera
    ● majonez
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy i gotujemy
    8-10 minut w lekko osolonej
    wodzie. Cebulę obieramy
    i drobno siekamy. Mieszamy
    z mięsem, doprawiamy. Wypełniamy
    od dołu przestrzeń
    między różyczkami kalafiora
  • 2. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Mieszamy
    z 4 łyżkami majonezu i smarujemy
    kalafiora. Wkładamy
    do naczynia żaroodpornego
    i wstawiamy do piekarnika
    rozgrzanego do 200 °C i pieczemy
    ok. 90 minut. Po ok.
    45 minutach przykrywamy
    folią aluminiową. Dekorujemy
    majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować