Faszerowane pieczarki na grilla

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Mamy maj, a więc sezon grillowy czas zacząć...nie może zabraknąć grillowanych pieczarek, a że nafaszerowane szynką i pietruszką to palce lizać.

  • 30 min

Składniki:

  • świeże pieczarki - 4 szt
    szynka - 1 plaster
    pietruszka - mały pęczek
    pomidor - 1 szt
    ser camembert
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Faszerowane pieczarki na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyj, a następnie usuń korzonki.
    Przygotuj farsz - szynkę pokrój w kostkę, posiekaj pietruszkę oraz drobno pokrój pomidora. Wszystko wymieszaj, doprawiając solą i pieprzem.
    Przygotowanym farszem napełnij pieczarki, a następnie połóż je na tackę do grillowania.
    Piecz pieczarki na grillu aż nie będą surowe (ok 20min), a na koniec połóż plaster sera camembert żeby się rozpuścił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować