Farfalle z tuńczykiem

4.5 (147 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Będąc na diecie poszukuję coraz to nowych smaków, żeby się nie znudzić. Żeby było pysznie :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle (kokardki): 100 gramów
    - tuńczyk w sosie własnym w kawałkach /puszka: 0.5 puszki
    - pomidor soczysty, czerwony: 1 sztuka
    - świeża czerwona papryczka chili bez pestek: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona słodka: 0.5 sztuki
    - cebula czerwona pokrojona w piórka: 1 sztuka
    - natka pietruszka posiekana: 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Farfalle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
  • 2. Paprykę pokroić w słupki, pomidora w grubszą kostkę, chili i natkę drobno posiekać, cebulę skroić w cienkie piórka. Dodać wszystko do zimnego makaronu i dobrze wymieszać. Ułożyć na talerzu i na to poukładać kawałki tuńczyka. Voila! Uwielbiam takie żarcie! Nawet bez diety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować