Farfalle z soją i koperkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Granulat sojowy jest bardzo dobrym zamiennikiem mięsa mielonego.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle (kokardki): 25 dekagramów
    - soja w granulacie: 0.25 szklanki
    - pęczek koperku: 1 sztuka
    - sól,: 0.5 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - curry: 2 łyżki
    - majeranek: 3 szczypty
    - oliwa do smażenia: 2 łyżki
    - czosnek (ząbki): 1 ząbek

Farfalle z soją i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. Soję zalać wodą dodać curry, sól, pieprz, majeranek, czosnek. Ugotować do miękkości i odcedzić z wody. Na rozgrzaną patelnię wyłożyć soję, odparować wodę dodać posiekany koperek i chwilę smażyć. Całość z patelni przełożyć do rondelka zalać wodą aby przykryła całość, doprawić solą, pieprzem, chwilę pogotować. Jeśli sos jest za rzadki, można go zaklepać zasmażką z masła i mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy