Ekspresowa przekąska

0 (0 ocen)

przekąska na Euro

Składniki:

  • 10 pomidorków koktajlowych
    10 plasterków kiełbasy chorizo
    1 średnia żółta papryka
    10 gałązek koperku
    10 zielonych papryczek nadziewanych serkiem
    5 liści sałaty

Ekspresowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę i koperek opłukać i wysuszyć za pomocą wirówki do sałaty.
    Papryczki odsączyć z zalewy.
    Pomidorki umyć.
    Żółtą paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić na 10 kwadratów.
    Na talerzu lub innym naczyniu ułożyć liście sałaty.
  • 2. Na każdy patyczek nadziać pomidorka, następnie plasterki chorizo.
    Potem nabijamy żółtą paprykę, na to kładziemy gałązki koperku i na koniec nałożyć papryczki.
    Wystające końce patyczków odciąć.
    Tak przygotowane koreczki ułożyć na liściach sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy