Duszona fasolka szparagowa

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Duszona fasolka szparagowa stanowi świetny dodatek warzywny do obiadu lub samodzielną kolację

  • 20 min

Składniki:

  • - 500 g fasolki szparagowej
    - 1 mała cebula
    - świeża natka pietruszki
    - łyżka masła
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Duszona fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową przebrać, obciąć końcówki, dokładnie umyć. Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
    Odcedzić, pozostawiając w garnku niewielką ilość wody. Dodać łyżkę masła i wrzucić posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż cebula całkiem zmięknie.
    Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować