Drobiowe roladki z wędzoną newellą

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Nasza propozycja na pyszne, dietetyczne danie.Odkryciem okazała się wędzona newella. Jest to produkt niskokaloryczny, otrzymywany z białka jaj.Polecana dla osób z nietolerancją glutenu i skazą białkową, jak i dla diabetyków.Lekki delikatny smak w połączeniu z drobiem, serem kozim, miksem sałat.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 filety z udek kurczaka
    1 opakowanie wędzonej newelli (200 g)
    150 g koziego sera (roladka)
    mieszanka sałat
    garść pestek dyni
    Marynata:
    50 ml oliwy z suszonych pomidorów
    1/2 płaskiej łyżeczki soli
    1 ząbek czosnku
    Dressing:
    70 ml oliwy z oliwek
    50 ml miodu
    1 łyżeczka musztardy dijon
    20 ml octu z białego wina

Drobiowe roladki z wędzoną newellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe roladki z wędzoną newellą 1. Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni do grillowania. W tym czasie mieszankę sałat układamy na talerze, ser kozi kroimy na plasterki. Przygotowujemy dressing:
    Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni.
    Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy