Roladki z kukurydzą i fasolką to był pomysł córki,trafiony.
Składniki:
pierś z kurczaka 2 szt
ser żółty gouda 2 plastry
polędwica sopocka 2 plasterki
fasolka czerwona z puszki 1 łyżka
kukurydza z puszki 1 łyżka
sól,pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
margaryna do smażenia
Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić, z dwóch stron doprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Na każdej piersi położyć plaster sera, szynki i po pół łyżki fasoli czerwonej i kukurydzy. Zwinąć roladki, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać margarynę i smażyć roladki z wszystkich stron na złoty kolor.
Komentarze