Drobiowa potrawka słodko-kwaśna

4.5 (163 ocen)

Smaczna i aromatyczna potrawka z wielu warzyw, z dodatkiem chudej piersi z kurczaka. Najlepiej podać z domowym chlebem, ale dobrze smakuje także z ryżem

Składniki:


  • 600 g piersi z kurczaka
    2 łyżki oleju rzepakowego
    3 cebule
    6 papryk
    2 cukinie żółte
    2 cukinie zielone
    7 pomidorów malinowych
    4 czubate łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka suszonych pomidorów (igiełki)
    1 łyżeczka czerwonej czubrycy
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowa potrawka słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Dodać poszatkowane w kostkę cebule. Przesmażyć.

    Papryki oczyścić z nasion, pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka i przesmażyć.

    Cukinie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne (jeśli jest taka potrzeba), pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.

    Dodać keczup i wszystkie przyprawy, dusić na małym ogniu.

    W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki. Pokroić je na kaałki i wrzucić do potrawki. Wymieszać i dusić jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować