Drożdżówki z białym serem i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.Składniki masy serowej utrzeć na gładki krem. Odstawić. Czereśnie umyć i wypestkować.
3.Kiedy ciasto wyrośnie, zarobić je ponownie, formować niewielkie kule, spłaszczać lekko i używając szklanki zanurzonej w mące robić dołki w każdej kulce. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30 min.
4.W każde zagłębienie (gdyby zrobiło się mniejsze można poprawić szklanką i powiększyć) nakładać nadzienie i posypać czereśniami.
Piec w 200'C około 15 minut.
Porady
Można posypać dodatkowo kruszonką (przed pieczeniem )
Komentarze