Drożdżowe racuchy z gruszkami i śliwkami

4.5 (154 ocen)

  • 20 min

Wspaniały podwieczorek!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    1 szkl wody
    3 jajka
    1/3 szkl cukru
    30 g drożdży
    Ok. 2 szkl mąki
    4 gruszki
    15 śliwek
    Cukier waniliowy
    Cynamon i cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżowe racuchy z gruszkami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Poczekać aż zaczną pracować. Następnie dodać ciepłą wodę, cukier oraz resztę składników. Gdyby ciasto było za luźne dosypać trochę mąki. Wszystko dokładnie połączyć, zostawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość dodać pokrojone w plasterki gruszki oraz ćwiartki wypestkowanych śliwek. Smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować