Ryba -dorsz- przygotowana inaczej... bo duszona w marchewce :) przepyszne danie!!Polecam
45 min
Składniki:
4 porcje filetów z dorsza
mąka
2 duże marchewki
5-6 łyzek słodkiej śmietanki
3/4 szklanki wody
olej
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
maggi
sok z cytryny
oraz świeża bazylia
Dorsz duszony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Osolić i posypać pieprzem rybę . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z tłuszczu.
2 Marchew obrać i utrzeć na tarce na tych grubszych oczkach. Zalać wodą, lekko osolić i dusić 20 minut . Dolać śmietankę .Doprawić do smaku maggi, sokiem z cytryny, pieprzem , solą . Włożyć rybę i dusić na małym gazie około 10 minut. Przez zakonczeniem duszenia , dodac 4 rozdrobnione listki bazyli.
Smacznego:)
Komentarze