Dorsz z cebulowo-paprykowym sosem

0 (0 ocen)

Soczyste kolory sosu od razu sprawiły, ze stałam się głodna. Szkoda, że tak rzadko robię rybkę na obiad.

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:
    4 filety z dorsza
    1 duża czerwona papryka
    2 cebule
    1 mały kartonik pasty pomidorowej
    sól, pieprz cytrynowy
    suszony cząber (lub inne ulubione zioła)
    olej do smażenia
    mielona gorczyca
    suszony estragon
    świeży koperek
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z cebulowo-paprykowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i pieczemy an papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 - 30 minut.
  • 2. W tym czasie jak rybki się pieką robimy sos: cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, chwile później do cebuli dodajemy paseczki papryki, dolewamy odrobinkę wody i dusimy aż do miękkości.
  • dorsz w sosie czerwonym 3. Na sam koniec dajemy pastę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i cząbrem oraz gorczycą i estragonem. Chwile dusimy i sos gotowy. Podajemy z rybką i ziemniakami. Dekorujemy koperkiem albo bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Dorsz zapiekany z warzywami

To może cię zainteresować