Domowy paprykarz z tuńczyka

4.49 (162 ocen)

Robi się go naprawdę szybko a smakuje wybornie i co najważniejsze - jesteśmy w 100% pewni co w nim jest:)

Składniki:


  • 1 torebka ugotowanego ryżu
    2 puszki tuńczyka w oleju
    1 cebula
    1 duża marchew
    1 czerwona papryka
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    50 ml wody
    sól, pieprz, cukier
    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paprykarz

Domowy paprykarz z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, porządnie odsączyć (najlepiej zrobić to dzień wcześniej).
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, razem z papryką.
    Marchew obrać, zetrzeć na większych oczkach tarki.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, paprykę i marchew. Wszystko przesmażyć do miękkości. Następnie do warzyw dodać koncentrat wymieszany z wodą, wszystko zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zdjąć z ognia, wystudzić.
  • 3. Tuńczyka odsączyć, połączyć z ugotowanym ryżem. Następnie wszystko wymieszać z przesmażonymi warzywami z koncentratem. Na końcu przyprawić do smaku.
    Paprykarz przełożyć do słoika i wstawić do lodówki. Można go w niej przechowywać 3-4 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować