Domowy makaron z sosem ze świeżych grzybów i kiełbaską

0 (0 ocen)

Zamrażarka to wspaniały wynalazek i można jeść sezonowe produkty o każdej porze roku

Składniki:

  • Makaron:
    mąka 2 miarki
    żółtka 3
    woda (ile wchłonie)
    sól

    Sos:
    grzyby leśne gotowane
    cebula duża
    masło łyżka
    olej
    sól, pieprz
    mąka do zagęszczenia

    kawałeczek kiełbasy (ja dałam podwawelską)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Domowy makaron z sosem ze świeżych grzybów i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos grzybowy z kiełbaską 1. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać rozmrożone gotowane grzybki, dusić, przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać łyżkę masła, oprószyć lekko mąką i podlać wodą lub bulionem. Wrzucić pokrojoną w plasterki kiełbaskę, i jeszcze chwilę pogotować.
  • domowy makaron 2. Z mąki, żółtek i wody zagnieść ciasto. Ja na maszynie rozwałkowałam placki
  • domowy makaron wstążki 3. Ugotować pokrojony we wstążki makaron al'dente. Wyłożyć do rondla z sosem i podlać niewielką ilością wody z gotowania makaronu, chwilkę pogotować.
  • Mój dzisiejszy obiadek 4. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować