Domowy budyń

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis na prawdziwy,domowy budyń. Bez żadnych konserwantów!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 2 szklanki
    - cukier: 140 gramów
    - żółtka: 3 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 40 gramów

Domowy budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko (1.5 szklanki) z cukrem (70 g) zagotować.

  • 2. Do gotującego się mleka dodać zmiksowane mleko (0.5 szklanki),zółtka,mąkę ziemniaczaną i cukier(pozostałe 70g).

    Mieszać,aż zgęstnieje.

    UWAGA! Najlepiej zmiksować produkty zanim zaczniemy gotowac mleko,ponieważ mleko bardzo łatwo się przypala,więc trzeba cały czas mieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy