Domowe hod-dogi

5 (152 ocen)

O wiele zdrowsza wersja fast - foodów niż te barowe.

Składniki:

  • 4 bułki na hod-dogi
    4 parówki cienkie (ja użyłam z krakusa paróweczki z szynki, lubię również Berlinki)
    majonez - 2 łyżeczki an każdego hod-doga
    musztarda - 2 łyżeczki na każdego hod-doga
    1/2 słoika sałatki z kapusty, marchewki, papryki i ogórków
    ketchup
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe hod-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki hod-dogi 1. Bułki podgrzać na parze.
  • sałatkę odcedzić 2. Sałatkę odcedzić na sitku.
  • Włożyć parówkę 3. Do każdej bułki włożyć parówkę.
  • Bułki z majonezem 4. Bułki gdy będą ciepłe i mięciutkie wyjąc i przekroić wzdłuż (nie do końca), robiąc kieszonkę, posmarować w środku majonezem i nałożyć sałatkę.
  • parówki ugotować 5. Parówki ugotować.
  • Posmarowac musztardą i ketchupem 6. Parówkę posmarować musztardą i ketchupem.
  • nałożyć sałatkę 7. Nałożyć sałatkę.

Porady

Bułki jeśli ktoś woli chrupiące, można podgrzać w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować