Domowa wędzona kiełbasa

4.5 (185 ocen)

Żadna kiełbasa ze sklepu nie umywa się do jej smaku :)))

Składniki:

  • 6 kg mięsa wieprzowego mielonego
    2 kg mielonej słoniny
    ok 3 szkl wody
    1 szkl czosnku
    sól
    pieprz
    ok 2 łyżki peklosoli
    jelita naturalne
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dania główne

Domowa wędzona kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie wyrobić, połączyć ze słoniną, wodą i przyprawami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Jelita zalać wodą, delikatnie wyciągnąć i wcisnąć do nich przygotowane mięso.
  • 2. Wędzić przez ok godzinę w dobrze rozgrzanej wędzarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować