domowa chińszczyzna- sajgonki

4.49 (157 ocen)

  • 30 min

Dziś moja propozycja na ekspresowy ale bardzo aromatyczny obiad. Orientalne warzywa, które uwielbiam a do tego ryż i sajgonki z kurczakiem. Podczas gotowania pachniało tak, że czułam się jak w chińskiej restauracji.

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 opakowania "warzywa na patelnie orientalne" lub mieszanka chinska
    1 pierś z kurczaka
    3/4 szklanki ryżu
    2 łyżki przyprawy do chińszczyzny
    8 arkuszy papieru ryżowego
    sól
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Domowa chińszczyzna- sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Każdy arkusz papieru ryżowego zamaczać w letniej wodzie i układać na desce do krojenia, po chwili papier namoknie tak, że będzie dało się go zwijać. Na każdy położyć po łyżce mięsa i zwijać jak krokiety- najpierw boki do środka a potem całość w rulonik. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Podawać na ciepło z ryżem i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Orientalna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować