Dietetyczne ciastka a'la jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:
-składniki na spód przekładamy do miski i zagniatamy ciasto
-na blacie wykładamy papier do pieczenia, przykrywamy kolejnym i rozwałkowujemy ciasto
-za pomocą szklanki wykrawamy ciasteczka
-piekarnik rozgrzewamy do 200C
-pieczemy 15 minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy
masa daktylowa:
-daktyle zalewamy wrzątkiem , odstawiamy na 15 min i odlewamy wodę
-daktyle z olejem kokosowym dokładnie blendujemy
polewa czekoladowa:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i mieszamy (mieszamy dopiero, gdy czekolada dokładnie się rozpuści)
następnie:
-na ciasteczka nakładamy masę daktylową, orzechy oraz czekoladę
-gotowe jeżyki wstawiamy do lodówki na około 1h
Komentarze