Dietetyczna szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty układam w tortownicy. Rozpuszczam 2 galaretki ( oddzielnie- każdą w szklance wody, ja użyłam takich bez cukru). Jabłka obieram ze skórki, kroję na kawałki i wrzucam do rondla aby się rozgotowały, posypuję cynamonem. Gdy jabłka się rozgotują- ja zostawiłam kawałki owoców, studzimy i dodajemy do nich tężejącą galaretkę. Masę jabłkową wykładamy na biszkopty. Całość wkładamy do lodówki. W tym czasie ubijamy śnieżkę na mleku i dodajemy tężejącą galaretkę, wykładamy na masę jabłkową, posypujemy wierzch cynamonem i wstawimy do lodówki. Po 3 godzinach torcik jest gotowy do zjedzenia.
Porady
Do jabłek nie dodawałam cukru- masa była dość słodka. Można użyć zwykłych galaretek, ja osobiście polecam takie bezcukrowe.
Komentarze