Dewolaje po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na pół i delikatnie rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy z obu stron pieprzem i przyprawą uniwersalną.
2.Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Po dwa plastry szynki rozkładamy tak, aby lekko zachodziły na siebie. Przykrywamy plastrami mięsa. Na środek każdego kotleta kładziemy po porcji sera. Zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami.
3.Jajka rozkłucamy i doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Roladki oprószamy mąką, zanurzamy w jajkach i obtaczamy
w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i surówką.
Porady
● Rolady zamiast spinać wykałaczkami najlepiej owinąć bawełnianą nicią kuchenną.
Komentarze