Dewolaje ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy , rozbijamy tłuczkiem ( ja nakładam woreczek na fileta wtedy podczas rozbijania nie będzie dziur). Każdy rozbity kawałek posypujemy solą i pieprzem. Przygotować nadzienie ze szpinaku: szpinak odmrozić , wrzucić na patelnię. Prużyć tak długo aż woda odparuje, doprawić lekko solą i pieprzem.Szpinak ostudzić.Do ostudzonego szpinaku dodać starte ząbki czosnku i dokładnie wymieszać. Na filecie rozsmarować szpinak i dodać kawałeczek sera, zwinąć w rulon jak gołąbki.Każdy kawałek obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.Dewolaje smażyć na bardzo wolnym ogniu, okręcając z każdej strony i lekko dociskając. Potrawę można serwować z ziemniakami i surówką, jak również z frytkami:-)
Komentarze