Devolay z puree z fasolki szparagowej

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Soczysta klasyka z moim ulubionym puree.

  • 30 min

Składniki:


  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    masło
    800 g fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    łyżka mąki
    jajko
    bułka tarta
    sól ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z puree z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.

    Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować