Desery truskawkowo-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
2.Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
3.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
4.Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze