Desery truskawkowo-jogurtowe

4.98 (160 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Bardzo smaczny i lekki deser na bazie jogurtu , truskawek i galaretki . Dość szybko się go przyrządza , wygląda rewelacyjnie.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa

    1 galaretka agrestowa

    250 ml. jogurtu naturalnego

    250 gram truskawek
Wystaw ocenę:

4.98 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Desery truskawkowo-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • przygotowanie 2. Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • przygotowanie 3. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • przygotowanie 4. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Porady

Przepis podany jest na dwa desery.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować