Deser z mango

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mango na ciepło podawane z lodami waniliowymi, pachnące cynamonem i miętą

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mango: 1 sztuka
    - lody waniliowe: 300 mililitrów
    - rum biały: 0.5 szklanki
    - sok jabłkowy: 0.5 szklanki
    - cukier trzcinowy: 3 łyżeczki
    - cynamon: 1 szczypta
    - listki świeżej mięty: 2 łyżki
    - czekolada gorzka: 30 gramów
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obierz i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej masło i smaż mango. Do owoców dodaj cukier trzcinowy i cynamon. Smaż chwilę, aż cukier zacznie się karmelizować. Dolej biały rum i gotuj, aż alkohol odparuje. Dodaj sok jabłkowy i gotuj kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje.
  • 2. W miseczkach układaj lody waniliowe, owoce mango wraz ze słodkim sosem. Całość posyp jeszcze szczyptą cynamonu i listkami mięty oraz pokruszoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować