Delikatne racuchy

0 (0 ocen)

Delikatne i smaczne,ulubione placki mojej córki.

Składniki:


  • 300 ml mleka
    30 g masła
    2 jajka
    230 g mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sól szczypta
    olej do smażenia
    dodatki-miód , truskawki

Delikatne racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Delikatne racuchy 1. Masło roztopić i ostudzić.Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę.Dodać esencję waniliową,sól,mleko,zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach i odstawić ciasto na 30 min.
  • Delikatne racuchy 2. Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
    Podajemy w zależności od ulubionych dodatków-miód,cukier puder,truskawki itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy