CZERWONY DIP BURACZANY

0 (0 ocen)

  • 10 min

Po świętach coś zostaje , a karnawał blisko ,szybka przekąska gotowa.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki serka twarogowego
    2 łyżeczki chrzanu ( z słoiczka)
    2 łyżki koncentratu buraczanego
    1-2 łyżki sosu ( KREMU NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO)
    sól, pieprz
    pistacje, orzeszki ziemne solone
    krakersy
    żurawina

Czerwony dip buraczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek , chrzan , koncentrat,sos balsamiczny mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy namoczoną żurawinę ( ja moczyłam w gorącej wodzie z czerwonym octem winnym).
    Na wierzch posypujemy pokruszone pistacje i orzeszki.
    Podajemy z krakersami.
    Ale sam dip też smakuje wybornie , tylko wtedy pistacje i orzeszki dodaję do środka dipu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy