Czekolada z rumem

0 (0 ocen)

Pyszny deser na chłodne wieczory.

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 budyń czekoladowy
    5 łyżek czekolady lub kakao
    3 łyżeczki cukru
    cukier waniliowy
    szczypta cynamonu
    3 łyżki rumu lub kilka kropli aromatu rumowego

Czekolada z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń , kakao i cukier oraz cukier waniliowy rozpuścić w połowie szklanki
    zimnego mleka.
    Resztę mleka zagotować.
    Wlać rozpuszczony budyń z dodatkami i podgrzewać na małym ogniu stale mieszając aż czekolada nieco zgęstnieje.
    Nalać do salaterek , oprószyć cynamonem i skropić rumem.

Porady

Jest pyszna na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy