Ciasto czekoladowe z porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt czekoladowy: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodając po łyżce cukru. Następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao. Na końcu dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Piec około 35-40 minut w temperaturze 160 stopni.
2.Beza: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na końcu wsypać mąkę, kakao i dodać ocet. Piec około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze 30 minut.
3.Krem śmietanowy: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone oraz cukier. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do masy śmietanowej.
Komentarze