Czekoladowe ciasto z otrębami,miodem i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić w rondlu,dodać kakao,cukier waniliowy i miód,wymieszać,odstawić w chłodne miejsce na 5-10 minut.
2.Gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę.Formę wysmarować masłem(silikonowej nie trzeba smarować).
3.Mąkę wymieszać z otrebami pszennymi i proszkiem do pieczenia..Wlać rozpuszczone masło z kakao i miodem.Dodać jajka,wymieszać.Do ciasta wsypać gruszki i daktyle,ponownie wymieszać,przelać do formy.
4.Ciasto piec 30 minut w temp.200 stopni C.Pozostawić w wyłaczonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.Można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem waniliowym.
Komentarze