Czekoladowe babeczki na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić jaja i wsypać cukier dokładnie zmiksować.
2.No mieszanki z jaj i cukru wsypać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao Wlać kefir i olej. Ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej masy
3.Czekoladę posiekać ostrym nożem. Aby czekolad,ę łatwiej posiekać należy włożyć ją przed siekaniem do lodówki-gdy jest z miękka trudno się ją sieka.
4.Za pomocą szpatułki posiekana czekoladę delikatnie wmieszać w ciasto.
5.W silikonowej foremce umieścić papilotki do babeczek. Ciasto nakładać za pomocą łyżki do 1/2 wysokości papilotki. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 20 min. Gorące jeszcze babeczki posypać cukrem pudrem.
Porady
Do babeczek można również użyć czekolady deserowej lub gorzkiej-wtedy będą mniej słodkie.
Komentarze