Czekoladowe babeczki z kremem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt, masło, sok z cytryny oraz jajka mieszamy na jednolitą masę.
2.W osobnej misce mieszamy suche składniki: cukry, sodę, przesiane kakao, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodajemy startą na tarce czekoladę. Łączymy składniki suche i mokre. Mieszamy krótko, tylko do połączenia produktów.
3.Nakładamy ciasto do papilotek. Pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 180 oC.
4.Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy wsypując pod koniec cukier puder. Dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone. Delikatnie mieszamy.
5. Plasterki cytryny kroimy na ćwiartki. Muffinki dekorujemy kremem. Przyozdabiamy je kawałkami cytryny i czekoladowymi ażurkami.
Komentarze