Czekoladowa babka z bakaliami.

5 (168 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna i mocno czekoladowa ..

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    20 dag cukru
    10 dag masła
    3 łyżki kakao
    pół szklanki mleka
    1 łyżeczka sody
    10 dag rodzynek
    10 dag pokrojonych orzechów włoskich
    dodatkowo:
    polewa czekoladowa
    masło i bułka do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Babki Desery

Czekoladowa babka z bakaliami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić ,lekko podgrzewając:cukier,masło,mleko i kakao.Przestudzić.
  • 2. Białka ubić na sztywną pianę.Do mąki dodać sodę oczyszczoną,żółtka i roztopione masło,kakao,cukier i mleko.Dokładnie zmiksować,dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.Dodać bakalie i wymieszać.
  • 3. Przełożyć do formy na babkę posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
  • Upieczona. 4. Upieczoną wystudzić i wyjąć z formy.
  • Z polewą. 5. Udekorować polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kakao Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować