Cynamonowe racuszki

5 (160 ocen)

  • 30 min

z jabłkami

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mały jogurt naturalny
    1 szklanka mleka
    ok 2 szklanki mąki
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki cukru kryształu
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyzki oleju + do smażenia
    4-5 jabłek
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Racuchy Placki

Cynamonowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażące się racuszki 1. Wszystkie składniki na racuszki wymieszać na jednolita masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do masy. Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
  • Usmażone racuszki 2. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować