Ciasto cuszima z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka.Następnie mąkę zmieszaną z pr do pieczenia,na końcu kakao i całość lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia i piec ok 30 min w 180st C.
2.2. Masa budyniowa:
Z mleka,cukru,budyniu ugotować budyń.Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń.
3.3.Masa truskawkowa:
Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki,dobrze wymieszać i lekko zagotować.
4.4.Masa śmietankowa:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.Śmietanę ubić,dodać cukier i tężejącą galaretkę lub śmietan-fix.
5.5.Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe
Komentarze