Comber z sarny po kapitańsku.

4.47 (186 ocen)

Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.

Składniki:


  • 60 dag combra bez kości
    0,5 litra mleka
    100ml wina czerwonego
    5 dag śliwek suszonych
    2 dag rodzynek
    1łyżka smalcu
    przyprawy: jałowiec, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek papryka mielona,
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Comber z sarny po kapitańsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
    Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki.
    Miękkie mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .
    Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować