ciepłe świąteczne kanapki

5 (1 ocen)

to szybka i smaczna przekąska w świątecznym klimacie, w sam raz dla zaangażowanych w świąteczne przygotowania członków rodziny:)

Składniki:

  • na 8 kanapek:
    - 8 plastrów żółtego sera
    - kilka grubszych kawałków żółtego sera
    - 4 pomidorki koktajlowe
    - drobne kawałki wędzonego łososia
    - masło
    - 100 g szpinaku
    - śmietana
    -1 duży ząbek czosnku
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Ciepłe świąteczne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y2nfig 1. Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy posiekany szpinak i przez chwile dusimy. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem jeszcze przez ok 3-5 minut co chwilę mieszając.
    Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1-2 łyżki śmietany i jeszcze chwilę zostawiamy na ogniu bez przykrycia.
    2. Chleb tostowy kroimy na połówki, smarujemy masłem i układamy po 1 plasterku żółtego sera, kawałku łososia i przykrywamy drugą połówką chleba.
    3. Kanapki układamy w blaszce,każdą smarujemy przygotowanym szpinakiem, następnie układamy kawałki żółtego sera, łososia i ozdabiamy przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
    4. Tak przygotowane kanapki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopnie przez ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować