Ciepłe lody

4.5 (170 ocen)

  • 35 min

Pamiętam jak uwielbiałam ich smak,gdy kupowała mi je mama.Swoim dzieciom robie je sama,bo te kupne ,w dzisiejszych czasach juz nie smakuja tak jak kiedys.

  • 35 min

Składniki:

  • wafelki do lodów,
    2 białka (schłodzone),
    1 szklanka cukru( lub 3/4 jesli ktos nie chce zbyt słodkich),
    posypka kolorowa,
    barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Ciepłe lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka wlewamy do miski.
    Miske stawiamy nad gotującą się wodą.
    Mikserem ubijamy białka na szywno,wsypujemy cukier.Miksujemy ok 10 minut az masa białkowa zrobi sie gęsta.
    Pod koniec miksowania,gdy masa bedzie juz gęsta dolewamy barwnik.
    Masę przekładamy do rekawa cukierniczego i napelniamy masa wafelki.(trzeba to zrobic dosc szybko, bo masaw misce szybko traci sprezystosc.
    Gotowe lody posypujemy posypką, schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować