Ciastka francuskie z nadzieniem serowym i lukrem

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie i łatwe ciastka

  • 30 min

Składniki:

  • -2 opakowania ciasta francuskiego
    -4 żółtka
    -2 kostki sera białego
    -1 cukier waniliowy
    -4 łyżeczki cukru
    -250g cukru pudru
    - 3 łyżki wody
    -3 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka francuskie z nadzieniem serowym i lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozgnieść i dobrze wymieszać z żółtkami i cukrami. Ciasto pokroić na prostokąty na każdy z nich wyłożyć masę serową brzegi ciasta posmarować wodą a następnie złożyć na pół. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 220* przez 15 minut. Cukier puder wymieszać z wodą i sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Wystudzone ciastka polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować