Ciastka francuskie z kremem z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć jeden płat ciasta w całości , drugi pokroić na równe prostokąty , ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem . Piekarnik nagrzać do 190 *C piec 15 minut . na złocistobrązowy kolor .
MASA :
Do serka dodać 3/4 szklanki cukru pudru , sok z cytryny , wanilię wszystko dokładnie zmiksować , miksując dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę . Śmietanę ubić , porcjami dodawać do serka , delikatnie wymieszać . Na duży kawałek ciasta wyłożyć krem i gładko rozsmarować , na kremie ułożyć małe kawałki ciasta . Całość schłodzić . Z czterech łyżek cukru pudru i dwóch łyżek wody utrzeć lukier,polać wierzch ciastek udekorować listkami mięty i plastrami brzoskwini .
Komentarze