200 gr mąka pszenna,
80 gr mąka ziemniaczana,
50 gr migdały zmielone,
100 gr cukier,
1 szt jajko,
200 gr masło,
krem marcepanowy,
100 gr czekolada gorzka,
100 gr marcepan,
100 gr masło,
do dekoracji czekolada
Ciasteczka z kremem marcepanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki .
2.Ciasto rozwałkować na gr 5mm i wykrawać foremkami ciasteczka do pary.Piec w 170 st około 12-15 min.
3.Krem marcepanowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić. Marcepan zetrzeć na grubych oczkach na tarce i zmiksować z masłem na puszysta masę,dodać powoli ostudzoną czekoladę cały czas miksując.
Komentarze