Ciasteczka Kule truflowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wspaniałe, pełne aromatu korzenne słodkości.

Składniki:

  • ● 20 dag piernika (podsuszonego)
    ● 8 dag herbatników
    ● ok. 10 dag orzechów włoskich
    ● 4 dag mlecznej czekolady
    ● skórka starta z pomarańczy
    ● 4-5 łyżek nalewki pomarańczowej
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Trufle

Ciasteczka kule truflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Orzechy drobno kroimy. Czekoladę, nalewkę i skórkę z pomarańczy mieszamy.
  • 2. Piernik i herbatniki mielimy. Dodajemy masę czekoladową oraz ok. 2/3 orzechów. Z powstałej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach i pozostałych orzechach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować