Ciasteczka mocno czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z roztopionym masłem i cukrem za pomocą ubijaczki lub mikserem
2.Połowę czekolady rozpuścić, a połowę drobno pokroić w kostkę
3.Do wcześniej zmiksowanej masy dodać rozpuszczoną czekoladę, kakao, proszek do pieczenia, mąkę, a na koniec kawałki czekoladowe i dokładnie wymieszać.
4.Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut
5.Po wyjęciu uformować z ciasta kulki i położyć na blaszce wyłożonej pergaminem i spłaszczyć. Piec 10 minut w 190 stopniach.
Smacznego!
Porady
Do masy można dodać szczyptę chili, wtedy ciasteczka nabierają wyjątkowego smaku, lub wiórków kokosowych. wyjątkowo smakują z mlekiem lub jako dodatek do kawy.
Komentarze