Ciasto z musem jabłkowym i budyniem z polewą czekoladową

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wczoraj miałam ochotę na ciasto z jabłkami i budyniem, polane czekoladą. Zrobiłam więc. Pycha:)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na prostokątną dużą blaszkę:
    Na ciasto:
    3 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 żółtka i 1 jajko
    1/2 kostki margaryny
    4 łyżki wody mineralnej
    poza tym:
    1,5 litra musu jabłkowego
    łyżeczka cynamonu
    budyń waniliowy
    0,5 l mleka
    na wierzch:
    1/2 tabliczki czekolady
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z musem jabłkowym i budyniem z polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto w blaszce 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zostawiając 1/3 na kruszonkę.
    Rozwałkować większą część i wyłożyć na prostokątną blachę o
    wymiarach 35 na 24 cm.
    Wyłożyć mus jabłkowy, budyń ugotowany wg przepisu,
    rozprowadzić równomiernie.
    Na wierzchu pokruszyć ciasto na kruszonkę.
    Piec w nagrzanym piekarniku ok 45 minut w 180 - 200 stopniach.
    Po wyjęciu, gdy ostygnie, polać roztopioną czekolada, wymieszaną z mlekiem i kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować