Ciasto z malinami dla ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód:
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. W misce przygotowujemy mąkę, kakao i sodę. Nasiąknięte daktyle odsączamy z wody i blendujemy. Do daktyli dodajemy miodu i oleju kokosowego. W kolejnym kroku łączymy mokre składniki z suchymi i ugniatamy ciasto.
Ciasto wykładamy do tortownicy i pieczemy przez około 15 w 180 st. C.
Krem:
Kaszę jaglaną płuczemy w gorącej wodzie, następnie gotujemy w mleku ryżowym. Dodajemy olej, miód, sok z cytryny oraz nasionka z laski wanilii. Gotujemy tak długo dopóki kasza nie wchłonie całego mleka, a następnie blendujemy. Ostudzony krem wykładamy na kakaowy spód i układamy maliny. Całość zalewamy wcześniej przygotowaną galaretką.
Komentarze