Ciasto z mandarynkami

4.98 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto każdego kusi wyglądem i smakiem.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. mąki ziemn.
    ● 2 łyżki mąki tortowej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 60 dag śmietany 30%
    ● mały jogurt naturalny
    ● 50 dag mielonego twarogu
    ● sok z 1 cytryny
    ● 4 łyżeczki żelatyny
    ● 2 puszki mandarynek
    ● 2 galaretki brzoskwiniowe
    Oraz: starta czekolada
    ● posiekane migdały
Wystaw ocenę:

4.98 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: składniki miksujemy. Ciasto pieczemy (forma 31x23 cm) 30 minut w 180 °C. Studzimy. Przekrawamy, skrapiamy syropem z mandarynek.
  • 2. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w kieliszku gorącej wody.
  • 3. Krem: jogurt mieszamy z sokiem i cukrem. Śmietanę ubijamy, mieszamy z jogurtem, twarogiem i żelatyną. Połowę rozsmarowujemy na biszkopcie, układamy mandarynki. Zalewamy tężejącą galaretką. Przykrywamy ciastem, smarujemy kremem, posypujemy czekoladą i migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować