Ciasto z jabłkami - jabłkowy przekładaniec

4.5 (182 ocen)

  • 15 min

Przepis wymyśliłam będąc u kuzynki. Lubię piec ciasta, które robi się szybko.

  • 15 min

Składniki:

  • Spód czekoladowy: 3 jajka, 0,5 szklanki cukru, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki kakao, 5 łyżek oleju
    Górna warstwa ciasta: 3 jajka, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 łyżek oleju
    Dodatkowo: 6 jabłek
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z jabłkami - jabłkowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przyrządzenia: jajka mieszamy z cukrem ubijamy. Do ubitej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao i olej delikatnie mieszamy. Wylewamy do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na to kładziemy obrane i pokrojone w plastry jabłka. Tak samo robimy górną warstwę ciasta. Na wierzch kładziemy jabłka. Pieczemy w 180’C przez ok.45 minut. Po wystudzeniu ciasta obsypujemy je cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować