Ciasto z truskawkami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. pierwsza warstwa : Ciastka pokruszyć, dodać 1 łyżkę kakao i 2 łyżki masła. Wyrobić masę i wykleić tortownicę (o średnicy 24 cm). Tak wyklejoną tortownicę włożyć do lodówki.
druga warstwa: Galaretki rozpuścić, każdą osobno w jednej szklance wody. Gdy galaretka cytrynowa zacznie tężeć należy wymieszać z serkami homogenizowanymi. Galaretkę agrestową i truskawkową po całkowitym zastygnięciu pokroić w kostkę i dodać do serka homogenizowanego. Po dokładnym wymieszaniu wyłożyć masę serową na warstwę z ciasteczek. Włożyć ponownie do lodówki.
trzecia warstwa: Truskawki zmiksować. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej wody. Do zmiksowanych truskawek dodać 4 łyżki cukru pudru, oraz wlać tężejącą galaretkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowany mus wylać na masę z serkami.
Włożyć ponownie do lodówki, aby ciasto stężało na ok 2-3 godziny.
Komentarze