Ciasto w grochy.

0 (0 ocen)

Rodzina uwielbia słodkości, dlatego często przygotowuję ten pyszny deser. wnuki za nim przepadają.

Składniki:

  • • Paczka biszkoptów lub gotowy blat biszkoptowy
    • Kg kolorowych winogron
    • 300 ml śmietanki 30%
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 200 ml jogurtu naturalnego
    • Łyżka żelatyny
    • 100 g czekolady gorzkiej

Ciasto w grochy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona umyj, osusz, trochę zostaw do dekoracji.
  • 2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w wodzie, połącz z jogurtem i ze śmietaną.
  • 3. Dodaj winogrona, wymieszaj i wyłóż na spód biszkoptowy. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
  • 4. Czekoladę zetrzyj i posyp nią boki ciasta.
  • 5. Ciasto udekoruj winogronami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy